SECOND ALBUM 2017Kao alternativa izmenjenim parametrima muzičke industrije, rodila se 2007. ideja o atipičnoj, fleksibilnoj formi sastava baziranoj na unikatnom kreativnom opusu Branislava Anđelkovića, kome doprinose različiti vrhunski saradnici. Naizgled muzički heterogen, drugi Fetish Beat album „Crno“, sa 21 numerom, je žestoka i kompleksna ploča koja spada među najcelovitija ‘alternative rock’ ostvarenja ovih prostora. Album je u formatu kompakt-diska izašao na Dan zaljubljenih 2017, a dva meseca kasnije objavljen je i u digitalnom formatu (Amazon, iTunes, Klicktrack Music Store, Tidal, Spotify, Deezer, Apple Music, Google Play). Neka ostane zabeleženo da je minuciozno četvorogodišnje snimanje započeto jula 2012, a završeno jula 2016. Rezultat je opak spoj hiper-urbane pesničke poruke i psihoaktivne zvučne mandale, autentična smisaona receptura koja izmiče predvidljivoj konvencionalnosti. Bez alibija, primi ritam, pobedi otuđenje!

Branislav Anđelković

vokal i gitara. Autor tekstova, muzike i koaranžer. Istražuje slojeve emocija. Ispovedna, hipnotička poetika prožeta beskompromisnim integritetom. Burning Man 2013. Mada je doktorirao arheologiju, realno je gost iz budućnosti.

Marko Nježić Kića

gitare, bas, klavijature i prateći vokal. Producent, aranžer i snimatelj albuma. Vanserijski znalac, neumoran u traženju i kreiranju precizne muzičke atmosfere. Specijalitet kuće – tatar biftek. Ozbiljan igrač bilijara. Fitness je njegovo drugo ja.

Aleksandar Lokner

klavijature u pesmama #5, #8, #10, #16, #19, #20. Poznatiji po sviranju u „Galiji“ i Bajaginim „Instruktorima“ nego kao jedan od najtraženijih autora pozorišne muzike. Zračeći senzitivac i ponos nostalgičnog Zemuna.

Dragan Ivanović

bas i klavir u pesmama #14, #19. Pored jazz fusiona bavi se i fotografijom. Sarađivao sa velikim brojem bendova i muzičara. Od Kotora do Novog Beograda ne prestaje njegov jam session „kao i uvjek, najbitnija je ideja“.

Goran Mitić Mita

harmonika u pesmi #16. Angažovan na nebrojenim svirkama i snimanjima. Legenda sa Bulbudera. Pridržava se poznate radne maksime: „kada ne vežbam jedan dan to znam samo ja, a kada ne vežbam celu nedelju to zna i publika“.

BELPAK

efikasna realizacija tehničkog savršenstva ‘albuma kao artefakta’, ostvarena zahvaljujući celom timu kuće, a prvenstveno urednici izdanja (BP001) Dragani Čavić i dizajnerskom veteranu Rajku Pavlaševiću.

Darko Stojković

IT ekspert i pouzdana „Fetish Beat“ konstanta u virtuelnoj stvarnosti. Sem što, nalik mitološkom Atlasu, plećima podupire digitalni svet, on uspešno kombinuje zdravo usporen život sa nezdravo ubrzanom vožnjom motora.


FIRST ALBUM 2010


Autorski i art koncept grupe FETISH BEAT fokusirani su oko Branislava Anđelkovića, frontmena, gitariste, pevača i osnivača benda. Pesme su nastajale i akumulirane tokom dužeg vremenskog perioda. Snimanje je započeto februara 2007, i trajalo je, uključujući selekciju dvadeset jedne od preko šezdeset zabeleženih numera, i njihovu detaljnu i pažljivu produkciju (Marko Nježić), pune dve godine, do februara 2009. Usledili su izrada fotografija (Vladimir Tatarević), dizajniranje omota (pariski grafički studio After Moon), i drugi poslovi vezani za zaštitu i katalogizaciju muzičkog materijala, kao i samo štampanje diska i pratećeg bukleta. Album FETISH BEAT Sintetika, izašao je septembra 2010, kao prvo izdanje (HM001), kuće Hunter Music iz Beograda (direktor i glavni urednik Dragan Šaranović, urednik izdanja Branimir Lokner). Time je pokrenut lanac događaja i nepredvidivi put emocija, psihograma, umetnosti i poruka kodiranih muzikom FETISH BEAT.


Branislav Anđelković

autor celokupnog materijala, gitara i vokal

Marko Nježić (ex Vrooom, Bajaga i instruktori)

gitara, bas, klavijature, prateći vokal

Bane Potić (ex Vrooom)

bubnjevi na albumu, i bubnjevi u spotu za pesmu Devojčica

Nikola Stanojević (Orthodox Celts)

svirao „džipsi sving“ violinu u pesmi Mrtav i beo

Vladimir Tatarević (I don’t shoot people, I photograph them!)

predaje fotografiju na Fakultetu primenjenih umetnosti, Univerzitet umetnosti u Beogradu. Uradio fotografije za album Sintetika
www.tatarevic.com

After Moon grafički studio iz Pariza

zaslužan za fantastičan dizajn albuma
www.aftermoon.fr

Ivan Vučković

scenario, montaža i režija spota za pesmu Devojčica
režija spota za pesmu Sintetika

Branimir Lokner

muzički kritičar i još puno više, podržao FETISH BEAT iz sve snage

Dragan Šaranović direktor Hunter Music

izdavač albuma

Luka Klikovac

oficijelni FETISH BEAT fotograf na snimanju spotova

Home | News | Discography | Timeline & People | Photos & Videos
The Important Stuff | Media | Store | Send mail
Copyright © 2011-2018 Fetish Beat. All rights reserved.